Logo
Keresés
Close this search box.

A Jobb Velünk a Világ kezdeményezés 2008-ban született meg annak érdekében, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a fogyatékossággal élő emberek is képesek olyan rendezvényeket életre hívni, amelyekkel segíteni tudnak másokon.

 

Célunk az volt, hogy megmutassuk, az állapotuktól függetlenül, a fogyatékossággal élőknek is van lehetőségük, hogy aktív szerepet vállaljanak a társadalomért, és példát mutassanak az elfogadásra és a támogatásra. Hiszünk abban, hogy ha jó példát mutatunk és elénk járunk, akkor az emberek szívesebben csatlakoznak az elfogadó és támogató társadalomhoz.

Az évek során a Jobb Velünk a Világ programsorozatának egyre nagyobb sikereket sikerült elérnie, és számos rendezvényt szerveztünk, amelyekkel a fogyatékossággal élő embereknek sikerült felhívni a figyelmet a lehetőségeikre és a tehetségeikre. Az általunk szervezett események nem csak szórakoztatóak és inspirálóak, de lehetővé teszik számukra, hogy szerepet vállaljanak a társadalomért és segítsenek másokon.

Jobb velünk a világ 2018

Az Erdélyben alapított Szent Ferenc Alapítvány és a Jobb velünk a világ! programot szervező Nem Adom Fel Alapítvány együtt szervezett jótékonysági koncertet 2018. szeptember 13-án a Budapest Papp László Sportarénában, amelyen közösen tettek tanúságot arról, hogy mindenkinek, akármilyen hátrányos helyzetben is van, lehetősége van úgy élni, hogy általa is jobb legyen a világ. A koncerten olyan elismert előadók léptek fel, mint Szikora Robi, az EDDA, a Republic, Ferenczi György és az Első Pesti Rackák, Oláh Ibolya, Pintér Béla, Mihályi Réka (Group’n Swing), valamint Presser Gábor, a Never Give Up Gospel Kórus és még sokan mások.

Jobb velünk a világ 2013

Budapesten, Pécsett és Debrecenben tartott előadásokat a világhírű motivációs tréner és prédikátor, a kéz és láb nélkül született Nick Vujicic, aki először látogatott hazánkba 2013. április 18-20-a között a Nem Adom Fel Alapítvány meghívására. A világhírű tréner 17 éves kora óta tart előadásokat a világ szinte valamennyi országában, mellyel célja, hogy küzdeni tudásra tanítsa az embereket, illetve megerősítse őket abban, hogy ne adják fel álmaikat.

Jobb velünk a világ 2011

A november 13-i rendezvény főszereplői között ott lesznek Hobo, az Ismerős Arcok, a Misztrál és a Jobb velünk a világ! koncertekről ismert Nemadomfel Együttese, valamint különleges képességű kutyák is feltűnnek majd a színpadon. A szervezők a látványos koreográfiák mellett sztárvendégeket is felvonultatnak, köztük a tehetségkutató műsorból ismert Krizbai Tecát.

 

A cél az idei eseményen is az, hogy minél többen részt vegyenek a rendezvényen és támogassák a lakóotthon létrehozását.

Jobb velünk a világ 2010

“A Jobb Velünk a Világ” jótékonysági rendezvényen olyan neves fellépők szerepeltek, mint a Republic együttes, a Bolyki Brothers, Lovasi András, Oláh Ibolya, Tóth Vera, a 4 FOR Dance, Deák Bill Gyula, Ferenczi György, Takáts Tamás, L.L. Junior, a Salsa Picante, a Roll Dance, a Karaván Família, a Villon Trió és a Szendrőládi Cursillo együttes. 

 

Az esemény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a sérült fiatalok helyzetére és az integráció fontosságára. 

 

A koncert bevételéből olyan intézmények létrehozását tervezték, mint az erdélyi napközik, melyek segítségével az itthoni sérült gyermekek is támogatást és segítséget kaphatnak. Az első ilyen intézményt Borsod megyében, Szendrőládon hozták létre, ahol szintén lehetőséget teremtettek az érintett gyermekek számára, hogy fejlesszék képességeiket és részt vegyenek az aktív életben. 

Jobb velünk a világ 2009

A Jobb Velünk a Világ jótékonysági rendezvényen olyan sztárok léptek fel, akik maguk is fontosnak tartották, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a sérült fiatalok nem sokban különböznek ép társaiknál”  

 

Fellépők voltak: Republic együttes, a Bolyki Brothers, Lovasi András, Oláh Ibolya, Tóth Vera, a 4 FOR Dance, Deák Bill Gyula, Ferenczi György, Takáts Tamás, L.L. Junior, a  Salsa Picante, a Roll Dance, a Karaván Família, a Villon Trió és a Szendrőládi Cursillo együttes.  

 

“A koncert bevételéből a Böjte Csaba által szervezett erdélyi napközik mintájára, itthon is hasonló intézményeket tudjanak létrehozni. Az első ilyen intézményt Borsod megyében, Szendrőládon hozták létre.”  

Jobb velünk a világ 2008

 

A Nem Adom Fel Alapítvány nagyszabású jótékonysági hangversenyt rendezett 2008. november 14-én a Papp László Sportarénában, hogy adományokat gyűjtsön Böjte Csaba és általa alapított gyermekotthonok javára.

 

A fellépők között olyan nevek voltak, mint Presser Gábor, Rúzsa Magdi, Caramel és a Gördülő Tánccsoport. Az esemény bevételéből Böjte Csaba egy új gyermekotthont szeretett volna létesíteni Gyergyószentmiklóson. A koncert előtt a „Mi is tudunk dolgozni” kézműves vásáron fogyatékossággal élő művészek ajándéktárgyait lehetett megvásárolni.

Támogatóink

Megszakítás