Végéhez érkezett az All Volunteers Projekt

Augusztus végével zárul le az az Európai Unió, Erasmus+ programja által támogatott nemzetközi projekt, melyben a Nem Adom Fel Alapítvány spanyol és olasz partnerekkel együttműködve dolgozott egy tréninganyag létrehozásán fogyatékossággal élő fiatalok számára. A képzési anyag célja az volt, hogy a fiatalokat felkészítse sportszervezői és sportvezetői feladatokra, ezzel elősegítve a társadalomba való beilleszkedésüket, munkavállalási esélyeiket, sportolásukat, illetve a szabadidejük hasznos eltöltését. A projektbe minden országban min. 20 fiatal került bevonásra, akik lehetőséget kaptak a képzésen való részvételre, illetve arra, hogy 20 órában kipróbálhassák magukat sportszervezői és sportvezetői feladatokban önkéntesként.

A projekt magyarországi záróeseményére 2019. július 3-án, Pándon került sor a helyi polgármester részvételével, aki maga is szeretne a jövőben hasonló projekteket támogatni. A Nem Adom Fel Alapítványnak köszönhetően összesen 24 fiatal vett részt a képzésen és vállalt önkéntes feladatokat, akik nagyszerű munkát végeztek, s reméljük, a jövőben is számíthatunk rájuk.

 

Helyzetjelentés Pándról - beszélgetés Deményné Fábus Évával

Helyzetjelentés Pándról - Deményné Fábus Évivel

A Pándon működő Nemadomfel Házunk július 13-án a X. Meggyfesztivált és Falunapot követően zárta be kapuit, egy nyári szünet erejéig.  A falunapon fellépett a Nemadomfel Együttes és képviseltette magát a helyi és környéki nyugdíjas klubbok többsége. A program zárásaként késő délután pedig a gyerekek western táncot mutattak be, melyet szintén a ház dolgozói segítségével tanultak be. Volt kirakodóvásár, meggysör, főzőverseny, ugrálóvár, szkander bajnokság, csak a MEGGYET hiányoltam.

Deményné Fábus Éva a ház lelke, mindenki „Anyukája”, már 2014 óta vezeti a közösséget. 2010-ben meglátta látta meg a televízióban a szendrőládi Nemadomfel Ház átadását, majd 2012-ben kereste meg Dely Gézát Alapítványunk elnökét azzal az ötletével, hogy milyen jó lenne Pándon is egy ilyen lehetőség, és végül 2014-ben, fél éves takarítás, tatarozás, berendezkedés után októberben megnyílt a kapu a helyi családok, de főleg a gyermekek előtt. Amit most is láttunk, az mind adományból jött létre. Tunyogi Zsuzsának, Alapítványunk egyik lelkének, a helyi vállalkozóknak, és sok-sok lelkes embernek köszönhetően.  Évinek volt szociális végzettsége, tapasztalata, amit azóta is kamatoztat itt Pándon. Rengeteg munkája van ebben a programban: a gyerekek itt azt csinálják iskola után, amit otthon kellene csinálniuk, de erre családi körülmények között nincs lehetőségük. Naponta meleg étel várja őket és fejlesztő foglalkozások. Önismereti foglalkozások, játékok, csapat- és közösségépítés. A hátrányos helyzetű gyerekeknek szükséges megadni azt az erőt és hitet, hogy ők nem rosszak, hogy értékes emberek, és hogy elhiggyék: ezzel a hittel hegyeket lehet megmozgatni.

Évközben a Boldogságóra, a FÉK-program várja őket, és az a nyugalom és szeretet, melyet már a házba belépve is bárki megérezhet.

A fiúk fociedzéseit is sikerült megvalósítani egy pályázat kapcsán. A kert gyönyörű, épp elég elfoglaltságot és terményt ad, melyből a ház dolgozói lelkesen készítik az utánozhatatlan, különlegesebbnél különlegesebb lekvárokat, szörpöket. Készül itt évi 200 liter bodzaszörp, meggy és szilvalekvár, savanyúság. Létrejött a turkáló is, a hajdanán még orvosi rendelőként funkcionáló házban. Az internet bevezetésére is sikerült támogatót találni. Minden tárgyi feltétel megvan a házban, amiben hiány van, az a szakember. Szükség lenne pszichológusra, fejlesztő vagy szociálpedagógus munkatársra. Jelenleg hárman viszik a ház dolgait: Margitka a konyhai teendőket végzi, Évi, és Julika a többit.  Nagyon jó csapatuk van, és ez látszik a közös munkájukon is. Mindig van feladat, rászoruló gyermek, akik vágynak a jó szóra... És hogy mi ad erőt a napi feladatok elvégzéséhez?

„- Keresztény ember vagyok. Célom, hogy felemeljem ezeket a gyermekeket. Hitemből fakad ez a szolgálat. Én az önmagukba vetett hitet szeretném továbbadni, megerősíteni bennük, hogy amit lehet és erejükből telik, meg tudják valósítani.”

 

Szöveg: Dubniczki Csilla

Fotó: Németh Jocó

 

Sikeresen lezajlottak az All Volunteers tréningjeink

 

Márciusban és áprilisban, két turnusban zajlottak azok a tréningek, melyeket az All Volunteers nemzetközi pályázatban résztvevő partnerek dolgoztak ki közösen, s amelynek célja 20 fogyatékossággal élő fiatal bevonása volt sportszervezői és sportvezetői tevékenységekbe.

A Nem Adom Fel Alapítvány trénerei által tartott tréningen összesen 24 különböző fogyatékossággal élő fiatal vett részt, akik a felkészülés után 20 órányi önkéntes munkát végeztek sportszervezői és sportvezetői feladatokat ellátva. Az önkéntesek integrált sportprogramokat szerveztek és vezettek le iskolákban, illetve vidéken, a Nemadomfel Házak gyermekei számára. A sportprogramok során a közös játék, sportolás örömén keresztül a gyerekek tanulhattak az elfogadásról, a különböző fogyatékossággal élő emberekről, és megtapasztalhatták, hogy milyen lehet például ülőröplabdázni, vagy mi is az a boccia. Önkéntesünk többsége nagy örömmel végezte ezt a munkát, s a továbbiakban is több ilyen program megvalósítását tervezi.

Nick Vujicic Diákelőadás az Arénában

Felhívjuk a még jelentkezni vágyó iskolák figyelmét, hogy az előadás teltházas lett. Köszönjük azoknak, akik eddig jelezték részvételi szándékukat!

Nick Vujicic a nemzetközi hírű prédikátor, szónok, motivációs tréner, aki végtagok nélkül éli életét, példát mutatva ezzel embertársainak OKTÓBER 25-én DÉLELŐTT kifejezetten diákok számára is tart előadást a Papp László Sportarénában a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében. Az este 7-kor kezdődő előadásra a jegyek június 16 után lesznek elérhetőek a www.broadway.hu oldalon.

A Diákelőadás részleteit az alábbiakban olvashatják: 

Sok szeretettel meghívjuk Önt, iskolájának diákjait és tanárait egy olyan programra, amely hisszük, hogy ismét fontos mérföldkő lehet a felnövekvő generáció lelki fejlődésében.

Az előadást tartja: NICK VUJICIC a világhírű motivációs tréner és prédikátor

Az előadás témája: A szeretet ereje – hit, remény, küzdelmek

A programban Nick Vujicic mellett a NEMADOMFEL Együttes fogyatékossággal élő fiatalokból álló művészei lépnek fel.

A rendezvény helyszíne: Papp László Budapest Sportaréna

Időpontja: 2019. október 25. péntek 11.00 óra

Javasolt korosztály: 9 - 19 éves diákok

A program szervezési költsége 500 Ft/diák. Köszönjük, ha ezzel az összeggel támogatják a program megvalósulását! (Ha valamely diáknak nehézséget okoz az összeg kifizetése, akkor is várjuk szeretettel).

A helyfoglalást a rendelések beérkezésének sorrendjében tudjuk biztosítani. Kérjük, hogy foglalásaikat, a jelentkezők pontos számának megadásával írásban jelezzék részünkre az alábbi e-mail címen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További információ: Adler Zsóka, +36 70 371 7716

Kérjük, hogy 2019. október 10-ig szíveskedjenek elküldeni a rendelést és átutalni a támogatás összegét!

Kérjük, hogy a közleménybe írják be az iskola nevét és a résztvevő diákok létszámát!


Bankszámlaszám: Nem Adom Fel Alapítvány 

                                                                       CIB Bank:10700206-43547104-53300005

 

Nem mások elvárásainak kell megfelelned. A tökéletességet a magad módján is meghatározhatod.”

 „Mikor találsz valamit, ami annyira leköt, hogy nap, mint nap akár ingyen is csinálnád, akkor célegyenesben vagy. Ha találsz valakit, aki hajlandó érte megfizetni is, akkor megvan a hivatásod”
                                                                                                (Nick Vujicic)

 

Szeretettel vár mindenkit:

 

                                                                                               Nick Vujicic

                                                                                               a Nem Adom Fel Alapítvány közössége

                                                                                         az Ez Az A Nap csapata

 

Lassan a boltokban a 4. Nemadomfel lemez

Lassan a boltokban a 4. Nemadomfel lemez

Ma került gyártás alá a Nemadomfel lemeze. Olyan dalokat is hallhattok az albumon, mint a tavalyi Betyár tábor dala a Betyáros ölelés, a szeptemberi arénás megmozdulásunkon elhangzott Szeretlek című dal, vagy mint a Retroparádé.

Még nem késő jegyet venni az eseményre: https://www.facebook.com/events/1086926044820291/

A weboldal, a rajta található összes képpel és egyéb tartalommal együtt, szerzői jogvédelem alatt áll.
Copyright © 2013 - Nem Adom Fel Alapítvány - Budapest - Minden jog fenntartva

Style Setting

Fonts

Layouts( inner pages )

Direction

Template Widths

px  %

px  %