ÉMOP-3.3.1-11-2011-0045 - "Nemadomfel Ház - A remény központja Szendrőládon és az Edelényi kistérségben"

Nemadomfel Ház - A remény központja Szendrőládon és az Edelényi kistérségben

Kedvezményezett: Nem Adom Fel Alapítvány
Azonosító szám: ÉMOP-3.3.1-11-2011-0045
Közreműködő Szervezet: NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft,

Cím: 3525 Miskolc, Széchenyi u. 107.
Tel.: +36 46/504-460
E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.norda.huwww.ujszechenyiterv.gov.hu

 

2015.01.05. - SAJTÓKÖZLEMÉNY

Nemadomfel Ház – A remény központja Szendrőládon és az Edelényi  kistérségben

2015 decemberében megnyílt Szendrőládon a Nemadomfel Ház. A Nem Adom Fel Alapítvány 44 millió forint uniós támogatás felhasználásával újított föl egy a tulajdonában lévő épületet, létrehozva egy új közösségi központot a hátrányos helyzetű emberek számára.

A támogatást a „Civil szervezetek infrastrukturális fejlesztése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében nyerte el az Alapítvány. Az elnyert támogatásból nemcsak az épület újult meg, a felújított épületben különböző programokat is szerveznek a település és a térség lakóinak.

Az Edelényi kistérséghez tartozó Szendrőládon 2009-ben indult a  Nem Adom Fel Alapítványfejlesztő, felzárkóztató programja mélyszegénységben élő roma gyermekek számára. A program hatékonyan reagált a mélyszegénység és a szegregáció okozta problémákra, azonban világossá vált, hogy valódi változás csak úgy érhető el, ha nemcsak a gyerekekkel foglalkoznak, hanem megpróbálnak hatással lenni minden korosztályra.

Az ÉMOP-3.3.1-11-2011-0045 számú projekt - amelynek keretében az Alapítvány pályázati pénzből felújította az adományba kapott ingatlanát, hogy egy új közösségi házat hozzon létre a hátrányos helyzetű emberek számára – erre biztosít lehetőséget. A komplex felújítás során az épület úgy újult meg, hogy megfeleljen az új funkciónak, bővült a hasznosítható alapterület és megtörtént az akadálymentesítés is.

A felújítás befejezését követően megkezdődött a szakmai program megvalósítása. A  különböző klubok, szakkörök, tanfolyamok és nagyobb rendezvények segítségével szinte minden korosztályt szeretnének megszólítani.

Cél az, hogy a helyiek egyre nagyobb fokú bevonásával a jövőben egy önszerveződő, önsegítő közösség jöjjön létre, amely a kistérség többi településén is mintául szolgálhat és a közösségi ház ennek a folyamatnak mintegy bázisa legyen.

A beruházással egy új munkahelyet is teremtettek egy hátrányos helyzetű munkavállaló számára.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.     

Az Alapítványról és a programról bővebb információt a www.nemadomfel.hu oldalon olvashatnak

 

 A ház

 

A teljes NEMADOMFEL csapat az új házban

 

2013.08.05 - SAJTÓKÖZLEMÉNY

Nemadomfel Ház – A remény központja Szendrőládon és az Edelényi kistérségben 

A Nem Adom Fel Alapítvány 46 millió forint uniós támogatást nyert a

„Civil szervezetek infrastrukturális fejlesztése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. Az elnyert támogatásból létrehoznak egy új közösségi házat az Alapítvány tulajdonában lévő épület felújításával, majd a felújított épületben különböző programokat valósítanak meg a hátrányos helyzetű emberek számára.

 

Az Edelényi kistérséghez tartozó Szendrőládon 2009-ben indult a  Nem Adom Fel Alapítvány fejlesztő, felzárkóztató programja mélyszegénységben élő roma gyermekek számára. A program hatékonyan reagált a mélyszegénység és a szegregáció okozta problémákra, azonban világossá vált, hogy valódi változás csak úgy érhető el, ha nemcsak a gyerekekkel foglalkoznak, hanem megpróbálnak hatással lenni minden korosztályra.

Az ÉMOP-3.3.1-11-2011-0045 számú projekt - amelynek keretében az Alapítvány pályázati pénzből felújítja adományba kapott ingatlanát, hogy egy új közösségi házat hozzon létre a hátrányos helyzetű emberek számára – erre biztosít lehetőséget. A komplex felújítás során az épület úgy újul meg, hogy megfeleljen az új funkciónak, bővül a hasznosítható alapterület és megtörténik az akadálymentesítés is.

A felújítás befejezését követően megkezdődik a szakmai program megvalósítása. A  különböző klubok, szakkörök, tanfolyamok és nagyobb rendezvények segítségével szinte minden korosztályt szeretnének megszólítani.

Cél az, hogy a helyiek egyre nagyobb fokú bevonásával a jövőben egy önszerveződő, önsegítő közösség jöjjön létre, amely a kistérség többi településén is mintául szolgálhat és a közösségi ház ennek a folyamatnak mintegy bázisa legyen.

A beruházással egy új munkahelyet is teremtenek egy hátrányos helyzetű munkavállaló számára.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.     

Az Alapítványról és a programról bővebb információt a www.nemadomfel.hu oldalon olvashatnak


A weboldal, a rajta található összes képpel és egyéb tartalommal együtt, szerzői jogvédelem alatt áll.
Copyright © 2013 - Nem Adom Fel Alapítvány - Budapest - Minden jog fenntartva

Style Setting

Fonts

Layouts( inner pages )

Direction

Template Widths

px  %

px  %