Jobb Velünk a Világ!

Jobb Velünk a Világ!


„Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen, csak örömmel és nyitott szívvel kell fordulni a világ és mások felé!”

Egy életérzés: amely arról szól, hogy pusztán attól, hogy megszülettünk, létezünk, és az élet ajándékait tovább akarjuk adni a világban, már joggal érezhetjük azt, hogy jobb, gazdagabb velünk a világ!

Egy üzenet: amely mindenkinek szól, egy felhívás, hogy Te is gazdálkodj jól az élet csodáival, hozz létre és továbbíts olyan értékekeket, amelyek másokat is gazdagítanak és nemesítenek. 

Egy ünnep: december 3-a a Fogyatékos Emberek Világnapja. Ezen a napon azt ünnepeljük, hogy mindannyian az élet pótolhatatlan és megismételhetetlen csodái vagyunk.

Egy hagyomány: melyet fogyatékos élethelyzetben élő fiatalok egy lelkes csapata indított el 2008-ban azzal a jelmondattal, hogy "Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen, csak örömmel és nyitott szívvel kell fordulni a világ és mások felé!"

A rendezvény négy alkalommal a Papp László Sportarénában valósult meg, ennek során közel 40 millió Ft adomány gyűlt össze, amely hozzájárult ahhoz, hogy:

- Erdélyben felújításra kerüljön a Böjte Csaba testvér és a  Dévai Szent Ferenc Alapítvány által üzemeltetett csíksomlyói árvaház,

- elinduljon az első "Nemadomfel Ház" a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szendrőládon, Csaba testvér erdélyi kezdeményezésének mintájára,

- megkezdődjön egy lakóotthon projekt, amely a fogyatékossággal élő fiatalkonak segít teljesebb életet élni.

Egy egyűttműködés: amely összehozza a civil, az állami, az önkormányzati és az üzleti szektor szereplőit. Ennek jegyében 2013- ban az Emberi Erőforrások Minisztériumának közreműködésével azzal a felhívással fordultunk magyarországi önkormányzatokhoz, hogy 2014. év folyamán legalább két fővel növeljék megváltozott munkaképességű dolgozóik számát, illetve, ezt elősegítendő, szervezzenek érzékenyítő tréningeket.  A felhíváshoz 40 önkormányzat csatlakozott, így összesen több, mint 130 megváltozott munkaképességű személy jutott munkalehetőséghez. Az elmúlt években a közszféra mellett a versenyszférában is elindult a megváltozott munkaképességű dolgozók iránti érdeklődés. A 2016-os év célja az, hogy a közigazgatásban dolgozók közül minél többen vegyenek részt olyan, fogyatékos emberek által tartott akkreditált tréningen, amely segítséget nyújt egy befogadó környezet megteremtéséhez. 

Egy rendezvény: amelyet a Nem Adom Fel Alapítvány, a Salva Vita Alapítvány, a Kézenfogva Alapítvány, valamint a Szimbiózis Alapítvány minden év december 3-án megrendez, és amelynek 2014 óta a Nemzeti Színház ad otthont.

Egy díj: amelyet a jövőben tervezünk létrehozni. A Jobb Velünk a Világ! díj célja, hogy Magyarországon elsőként felhívja a figyelmet azon embertársainnkra, akik pédamutató életigenléssel és lelki tartással élik életüket. Valljuk, hogy az ember valódi értékét nem a világban elért sikerei jelzik, hanem az, hogy a neki adott talentumokat milyen mértékben képes kiaknázni, és milyen tartással és hitelességgel áll helyt a mindennapokban. 

Jobb Velünk a Világ 2008-tól napjainkig:

M1 - ESTE c.műsor - Jobb Velünk a Világ! 2008

Jobb Velünk a Világ! 2009

Jobb velünk a világ ! 2010 - TV Spot

Jobb velünk a világ 2011

2012 - Jobb Velünk a Világ!

A NEVER GIVE UP GOSPEL kórus is fellép az idei JOBB VELÜNK A VILÁG karácsonyi koncerten a BARBA NEGRA-ban 2013.12.08-án!

Jobb Velünk a Világ! - Programok a Fogyatékos Emberek Világnapján a Nemzeti Színházban

„Világnyitok” parasporttal - Jobb velünk a világ! - 2015 december

Ismét Jobb Velünk a Világ! a fogyatékos emberek világnapján

A weboldal, a rajta található összes képpel és egyéb tartalommal együtt, szerzői jogvédelem alatt áll.
Copyright © 2013 - Nem Adom Fel Alapítvány - Budapest - Minden jog fenntartva

Style Setting

Fonts

Layouts( inner pages )

Direction

Template Widths

px  %

px  %